Braziliaanse jiu-jitsu of BJJ heeft zichzelf bewezen in 1993 bij de Ultimate Fighting Championships (UFC) waar verschillende vechtstijlen het tegen elkaar opnamen. Een kleiner en lichter persoon won wedstrijd na wedstrijd met de wetenschap van het grondvechten. Hierdoor is het duidelijk geworden hoe belangrijk kennis van het grondwerk in Mixed Martial Arts (MMA) is. Naast MMA is BJJ is de ideale zelfververdediging waarin een kleiner en minder atletisch persoon door middel van techniek kan overwinnen.

BJJ is zonder trappen of stoten en heeft overlappende elementen met werp- en grondtechnieken vanuit het Judo en Worstelen. Door het controleren van de Gi (het pak dat je draagt, ook wel bekend als een Kimono) en het lichaam van je trainingspartner werk je naar een submission. Een submission is een arm of beenklem, maar kan ook een verwurging zijn. Wanneer dit gelukt is ‘tapt’ je tegenstander, dit is een overgave. Vervolgens begin je weer overnieuw en zo worden we allemaal beter! Wij bieden de mogelijkheid om recreatief bezig te zijn, tevens zijn er doorgroei mogelijkheden binnen het wedstrijdcircuit.

BJJ heeft een bandensysteem dat bestaat uit wit, blauw, paars, bruin, zwart en voor een selecte groep rood. Bij ons kun je banden verdienen in BJJ en wij zijn de enige in Twente die dit bieden. Wij hebben een nauwe samenwerking met Nick Brooks, tweedegraads zwarte band (Londen, Mill Hill BJJ) en Robert Graalfs, zwarte band (Berlijn, BJJ Akademie Berlin). Mede hierdoor en door de activiteit van onze instructeurs is kwaliteit verzekerd.

Oftewel een leerzame, internationale en sociale gelegenheid.